Biti Unitedov navijač zadnja leta ni nekaj najbolj zabavnega. A le po rezultatskem smislu, vse ostalo namreč »štima«. Klima v fanklubu je roko na srce že bila boljša, a ostaja na vrhunskem nivoju, predvsem med najbolj aktivnimi člani, ki so pravi prijatelji. V pravem pomenu besede.

Hkrati smo izboljšali odnose z raznimi Čelski, Totnham, Luzerpool in Arsenal navijači, saj jih zdaj končno razumemo, oni pa nam zdaj kao vračajo vse zbadljivke od preteklega desetletja. Ampak, kaj ko nimajo orožja, številk, uspehov, kaj ko ne pripadajo najmočnejši skupnosti na svetu.

In ravno ta pripadnost, pa ne mislim samo Unitedu kot največjemu klubu na svetu, ne, v tem momentu mislim predvsem na pripadnost skupini ljudi, ki razmišlja enako kot ti, se veseli takrat kot ti, uživa v enakih momentih kot ti, joka zaradi istih situacij kot ti, … skupini ljudi, ki TE RAZUME!

2

Vsak pravi navijač je član. Če ni, je TV navijač. Let’s face it. Pravi pokažejo svojo pripadnost, pravi so nekaj več, so pripravljeni nekaj več narediti za to, tudi investirati, pa tudi IMETI NEKAJ VEČ OD TEGA, da so člani EDINEGA uradno priznanega fan kluba v Sloveniji in hkrati OUM memberji. (OUM = One United Membership, uradno članstvo v Manchester Unitedu, več na: http://www.manutd.com/en/Official-Membership/Benefits.aspx)

Me jebeš? Res ti moram našteti, zakaj se splača biti član fankluba in OUM member?

1 -Ker si s tem član v pravem, institucionalnem smislu. OUM pomeni karto za vsako tekmo, pri čemer samo plačaš in dobiš vse na pladnju: prevoze, karte, oglede, spanje – vse ti zrihta fanklub s predsednikom v samem srcu – v Manchestru!
Seveda greš lahko na tekmo tudi brez tega, ampak se ti zdi res isto? Nategneš sam svoje, hkrati pa nimaš čistih računov, ne veš, koliko in kaj več si plačal, nisi prepričan, da je res ceneje… Medtem ko je s fanklubom vse v nulo znano, vnaprej, čisto.

2 – Ker s tem dobiš popust pri nakupih v spletni in stadionski trgovini, (računaj: vsak nakup ti prinese nekaj evrov, kmalu »pokriješ« članarino)
3 -Ker se s tem pridružiš stotisočim ljudem, ki mislijo enako. So glupi oni ali samo tisti, ki se nočejo včlanit, čeprav navijajo za United?
4 – Ker te v England pubu VEDNO ČAKA PROSTOR za ogled tekme. Pol puba je rezerviranega za nas, ostali nimajo dostopa, ja, prednost imaš pred vsemi ostalimi.
5 – Ker se člani poleg puba družimo na turnirjih navijaških skupin, pikniku (ki je praktično zastonj), se družimo s prijateljskimi navijaškimi ekipami, ceneje nakupujemo v Stadionshopu in naročamo fanklub izdelke ter skupaj tudi izdelke iz Megastora, kar poceni poštnino
6 – Ker s tem potrdiš, da SI NEKAJ VEČ. Nisi eden tistih, ki menjajo klube vsako sezono, ki navijajo le ob zmagah, ampak verjameš v tradicijo, verjameš v klub, verjameš, da nisi Arrogant, just better.
7 –  Ker s tem pokažeš spoštovanje do ljudi, ki so se močno potrudili, da v mali Slovenij obstaja močen fanklub, ki dobi za vsako tekmo 10 kart, ki je uradno priznan s strani Manchester Uniteda (že omenjan v njihovih revijah), se zahvališ ljudem, ki se vsako leto raztrgajo, da fanklub ohranja status, se borijo za pogoje, kupujejo karte, se dogovarjajo za popuste, organizacije, spremembe, izjeme
8 – Ker samo nakažeš denar in dobiš vse po pošti.
9 – Ker s tem, da se včlaniš in plačaš tudi OUM, POMAGAŠ DRUGIM. Več kot je članov, boljši status ima fanklub in več kart dobimo. Tudi če eno sezono ne greš, je ravno tvoj OUM »glas« lahko razlika, ki komu drugemu omogoči ali pa ne obisk tekma. Naslednjo sezono pa se lahko obrne tebi v (ne)prid. Lej, če si pravi, ne glumi, in se včlani.
10 – Ker nismo »samo člani«. Jaz osebno, pa zdaleč nisem edini, ti lahko povem, da so tu nastala prava prava prijateljstva. Na poroki sem imel ljudi, ki sem jih tu spoznal, otroke jim dam čuvat, fuzbal skupaj igramo, ko rabimo usluge se kličemo in računamo en na drugega. Ja, United je več kot klub.
11 – Ker (lahko) med tekmami debatiraš prek vseh možnih načinov, tudi Viber skupine, FB debate, smsi, klici, skupna jebanja prijateljev, ki navijajo za razne Arsenale, Chelseaje, Barcelone … zabavno 😀
12 – Ker se upravičeno lahko delaš norca iz kavč in TV navijačev.
13 – Ker vsako leto naročimo izdelke, kor so majice, softshelli, letos hoodiji, vse to custom potiskano in dostavljeno k tebi.
14 – Ker imamo predsednika, ki res živi za nas. Se potrudi, zrihta, osebno zavzame in osebno prinese, sporoči, dostavi, kar je treba, pa tudi člani izvršnega odbora dajejo vse od sebe.

Nenazadnje, ne najbolj pomembno, ampak vseeno: 15 – ker kot član lahko sodeluješ pri raznih projektih, kot je bilo recimo snemanje himne in spota zanjo. Smo EDINI fanklub s himno, ki jo je mimogrede navdušeno blagoslovil tudi sam Pero Lovšin.

Tako, to je to. Naredi mi uslugo in še enkrat preberi razloge. Če se ti zdi samo en dovolj dober za članstvo, se prosim včlani v našo družino in pokaži, dokaži, navijaj za UNITED!

Zdaj, ko si za, pa si preberi vse o včlanjenju, cenah in pikniku, na https://sloreds.si/piknik-clanarine-in-nova-sezona/

3

Seeke

Deli na: