Tega si res ne zaslužimo… Poraz prot Wolfsburgu? Izpad iz skupinskega dela? Ne, napredovanja. Dobili smo kar smo iskali. Včerajšnja ura oziroma ura in pol resnice je prinesla tisto kar smo vsi nekako čutili,  a smo upali da se ne bo zgodilo.

Zadnjih nekaj tekem kemija v ekipi preprosto ni prava. Ali pa filozofija? Kdo bi vedel ampak igra ni na nivoju Uniteda. Ne želim biti kot navijač Liverpoola sanjati in govoriti o preteklosti. Ampak ekipa pod Fergusonom, ki je premagala isti klub s 3:1 je preprosto nerealna – Kuszczak v vratih, Carrick, Fletcher in Park v obrambi. Anderson in Gibson v vezni liniji, v napadu Michael Owen… Praktično rezervna postava. Wolfsburg away, no problem. 3:1. Najbolj pa bode v oči dejstvo, da smo imeli šanso za uvrstitev v naslednji krog na prejšnji tekmi, doma proti PSV-ju. V kolikor bi to tekmo zmagali, job done in zadnja tekma bi bila le še vprašanje o prvem mestu. Tako pa…

Pa tudi če bi se nam uspelo uvrstiti v 1/8 finala, denimo, če bi se tekma med PSV-jem in CSKA končala 1:1. Si s tako igro res želimo igrati proti Realu, PSG-ju, Bayernu ali Barci? Tudi proti Atleticu če želite? Kar bi me pri vsem skupaj najbolj motilo je dejstvo, da bi šli v tekmo proti kateremu koli naprotniku kot popolni outsajderji. Vse drugo kot poraz proti Barci bi bilo veliko prenesečenje. In to ni United, ki ga poznamo, to ni United ki ga želim gledati in spremljati. United, ki si ga želim gre v tekmo kot favorit ali pa vsaj kot enakovreden naprostnik. Prvič sem tak “outsajder mind set” občutil pod Moyesom na tekmi proti Bayernu dve sezoni nazaj. Nihče ni pričakoval, da bomo premagali Bayern in šli v polfinale. Popolnoma drugače kot leta štiri leta prej, ko se je Bayern izvlekel s spornimi sodniškimi odločitvami in golom Robbena z igralcem več.

Na začetku december sem se pogovarjal s starejšim navijačem Cityja in beseda je nanesla na moja potovanja na away tekme. Ravno nekaj dni po tem sem namreč potoval v Leicester na tekmo proti sedaj vodilni ekipi Premier lige. Lee sprava ni mogel verjeti, da bom potoval dobrih 5 ur samo zato, da bom gledal United. Pa ne zato, ker tega sam ne bi storil za svojo ekipo ampak zaradi trenutne igre Uniteda, ki je dolgočasna. Priznal je, da je v času, ko sta bila napadalca York in Cole tudi sam gledal tekme Uniteda, ker so bile zanimive in atraktivne. Danes mu niti na misel ne pride da bi prižgal TV in gledal našo tekmo. Čeprav se s tem nisem obremenjeval mu dam tukaj prav – pod Fergijem je bila igra aktraktivna, vedno sem imel občutek, da lahko zadanemo, tudi ob zaostanku 2:0. Če smo dva gola prejeli, bomo tri dali.

Kako najprej? Van Gaal out? Mislim, da je zato še prezgodaj. Vsekakor pa v ekipi nekaj ne štima. Igra ni prava, tista napadalna, ki smo jo gledali toliko let. Ko sem bil slab teden nazaj na konferenci za fan klube sta bila tam kot častna gosta Andy Cole in Dwight York. Eden najboljših napadalcih dvojcev v Premier Ligi. In ko sta odgovarjala na vprašanja sta se nadalj ustavila pri tistem o anekdotah. “Prosim delita z nami eno izmed najbolj smešnih ankdot v času, ko sta igrala za United,” se je glasilo vprašanje. Na koncu se je izkazalo, da jih imata ogromno in v večini je bil udeležen Roy Keane. Poleg omenjenega akterja je bil vedno prisoten tudi bes, manjši pretep in par f besed. Taki pripetljali so danes bivšima soigralcema Keana smešni, čeprav verjamem, da je bil v času dogajanja prisoten tudi strah ali pa vsaj respekt. In prisotnost takega igralca danes manjka Unitedu. Igralec, ki bi se ga soigralci, predvsem tisti mlajši in naprostniki bali in ga spoštovali. Ker ne glede na vse, kot sta rekla Andy in Dwight, danes ne moreta povedati nič slabega o Royu. Človek, ki bi na igrišču naredil vse za ekipo in soigralce. In kdo ima to vlogo v ekipi danes? Kateri igralec bo zaščitil Martiala pred grobimi štarti nasprotnikov ali pa mu povedal kakšno krepko, ko se bo ležerno sprehajal po igrišču ali na treningu? Še več, kdo je tak igralec, ki ga bo Martial ali pa Depay tudi poslušal?

Klub vsemu ni vse tako črno kot morda deluje. Še vedno smo v igri za naslov v Premier ligi in FA pokalu. Europa League je lahko odlična izkušnja za mlade igralce. Stopimo skupaj za ekipo sedaj, ko nas najbolj potrebuje. Jamranje ne bo pomagalo nikomur! We are United!

Deli na: