Kot veste, prijateljsko navijaško društvo Chelsea Slovenija vsako leto organizira turnir navijaških skupin v nogometu. Poleg dežja so tokrat zagotovili tudi kontejner za preoblačenje in prvo ekipo iz tujine. Sicer pa so bili čevapi zopet odlični, piva ni zmanjkalo, Liverpool zopet ni ničesar osvojil, â?Ś

Ampak vse to je nepomembno, važno je le, da veste, da je NAŠA EKIPA ZOPET ZMAGALA!

Koko, Primož, Matej, Matej, Miha, Goran, Uroš, Jernej, Blaž, Sebastjan, (ter Bure in Brane več za šankom kot ob avt liniji, a vseeno pomembna motivacijska faktorja) in moja 100 kilska malenkost smo vse opravili do pikice po dogovoru in brez napake. No, en avtogol smo si dali, če ne bi res čudno premočno izpadli. Aja, to je bil tudi edini prejeti gol.

Da ne bo izpadlo, da naša največja okrepitev poletja (hvala, Woodward, ti si car), Blaž a.k.a. Baggio, ni imel dela; ko bi videli (vsaj) 5-6 bravuroznih reakcij, s katerimi je obranil čiste zadetke, bi vam verjetno prišlo hitreje, kot vam uspe prešteti vse, tudi tiste vrinjene, stavke v tej povedi. V glavnem, kapo dol.

slika1

Poglejmo si malo po vrsti, kaj se je dogajalo:

9:00 – 10:00: Poberem Miho pred blokom in ugotoviva, da bo verjetno dež, mogoče pa bo šlo mimo. čez 4 sekunde začne deževati. ÂťPa je ne bo dogodek leta odpadel?!ÂŤ Bivši prezident Chelseaja naju pomiri, da bo v eni uri vse mimo. Kako oni štejejo čas, ne vem, ampak dejansko je nehalo scati pred našo prvo tekmo (pa potem spet nadaljeval), tako da smo se lepo ogreli z igranjem pepčka, pri čemer se je pokazalo, da je ekipa motivirana, tehnično brezhibna in kondicijsko pripravljena, čeprav se kdo premika kot tanker – o imenih ne bi.

10:00: Prva tekma! Luzerpool! Nujna zmaga! Z lahkoto –  še najbolj mi je bilo zanimivo, ko sem enemu od njih rekel, da mi je od nekje znan. Potem sem se šele spomnil, da je tip 90% podoben Luku Shawu. Tudi sicer trend na turnirju frizura ravno takšna, ko to jo nosi naš Richie Rich. Tekma sicer fer, brez izpadov. A, kurac: ob pozdravu je en takoj siknil: Liga prvakov, liga prvakov. Sm mu rekel, da glede na to koliko je star, svoje ekipe tam še ni videl – dober začetek, še boljši konec? Takrat še nismo vedeli, smo pa (mogoče) čutili.

10.00 – 14:00: čakanje na naslednjo tekmo. Prijetne debate, spremljanje zanimivih dvobojev in karantena. Beri: nenadzorovano nalivanje s pirom, basanje s čevapi, prcanje vsega, kar je hodilo mimo, ignoriranje dogajanja na igrišču, zgolj zanašanje na uradne informacije uradnega napovedovalca, ki po drugi tekmi več ni zmogel šteti, je bil pa zabaven kot se za Superboya spodobi, vohunjenje za konkurenco in podobne aktivnosti.

slika2

14:00: Druga tekma! Chelsea Croatia! Kolikokrat ima človek v življenju možnost na isti dan guziti tako Scouserje kot Hrvate?! Seveda smo se ustrezno pripravili in ogreli tako kot pred prvo tekmo (postopek smo 100% enako ponavljali do finala) in jih takoj stisnili. Po tekmi so jamrali, da oni bolj malo skupaj igrajo, in se čudili, kako je možno, da se mi samo na turnirju sploh vidimo in tako blestimo. Nisem znal po hrvaško razložiti, da je klasa pač večnaâ?Ś  verjamem pa, da imajo težave, če jih je 23 v klubu. So pa super ekipca, povsem nekonfliktni.

slika3

Zanimivost: tukaj enkrat smo ugotovili, da edini nismo prinesli zastav in transparentov. Moja napaka. Ampak smo se odločili, da jih imamo kar 11 â?? na igrišču.

14:00 do četrtfinala: Ker smo bili žejni, smo nekaj spili, potem pa malo bolj resno spremljali, kdo bodo morebitni nasprotniki. Križali smo se z najmočnejšo ekipo dveh Realov in Barcelone. Presenetljivo je bila slednja prva, Reala pa sta med sabo odločala o drugem mestu. Fasali smo ekipo, ki smo je nazadnje premagali v finalu, oni pa so bili lani prvaki. Se mi zdi. Ne vem, ti Realovci so meni vsi enaki. Tukaj moram zaželeti srečno okrevanje realovemu Roku, ki si je vezi zjebal in smo ga pogrešali na igrišču.

Pol finale: Torej Real. Težka tekma. Na koncu 1:0. Zanimivo, po koncu so nam pošteno stisnili roke, nihče pa ni čestital, ampak so vsi po vrsti govorili: ÂťProsim, samo poskrbite, da ne bo slučajno Barca prvak.ÂŤ Barcini pa so hodil k nam in nam čestitali za zmago. Smešen svet.

Tekme so se začele gostiti, zato je bil vmes čas samo za kakšnega Super Franka (3 piri, 1 zastonj). Malo nas je skrbelo, ko so do nas prišle govorice, da preostale ekipe pijejo samo Torresa (glej sliko spodaj). No Borussia ga ni, ker so celo z baklami leteli po igrišču. Noro!

slika4

 

slika5

Pol finale: Juventus, ki je izločil Arsenal (ja, tudi njim je dobro kazalo do februarja nekje), s tipično italijansko igro. Se pravi čakaj, brani se ko fuknjen in potem moli, da boš zmagal po penalih. Check! čisto malo nas je skrbelo, da se nam bi lahko kaj podobnega zgodilo, ampak smo za vsak slučaj hitro dali 3 gole, da je bil mir. Kaj več ni dodati, mogoče samo to, da so boljši igralci dobivali vedno več minut, tisti malce slabši pa malo manj, torej je selektor svoje delo opravljal vrhunsko. Tokrat bi o imenih, bravo jaz.

Zanimivost: Koko ni niti enkrat popizdil, kar kaže na to, kako dobri smo bili.

čakanje na finale: mraz je že malo stisnil, bili smo premočeni, superge so spuščale hecne cmok cmok zvoke in želeli smo čimprej dokončati delo. A še prej tekma za tretje mesto. Kot po navadi, so želeli samo streljati penaleâ?Ś vsi razen Bayerna. Na koncu so metali kovanec in ta je določil, da bodo streljali penale. No, na koncu_vol.2_final so vseeno igrali. 0:0 in penali ter zmaga Juventusa. Dooh. 20 mint življenja smo torej vrgli stran, prehladili vse prepone in morali žejni na igrišče.

Finale: Barca se je dobro držala, mi pa smo postajali kar malo živčni. No potem se je le odprlo, čep je odpadel, padel je še en gol in prva lovorika letos je bila osvojena! Pod reflektorji in v s suhih razmerah (kot vse naše tekme â?? verjetno je Moyzes kakšno dobro zastavil zgoraj). Po vseh protokolnih zadevah, podelitvah in fotkanjih, smo zasedli igrišče in posneli spodnji video ter upali, da policajev pri izvozu na glavno cesto ni več.

To je to. 2015 se vračamo! če bo ekipa ista in nogomet zopet na takem nivoju, bom z veseljem spet kaj napisal.

slika6

P.s. Aja, zakaj škandal v naslovu? Ker so prišle obtožbe, da pol naše ekipe sestavljajo profesionalni igralci futsala in da je turnir praktično nelegitimen. Haha.

p.s. zanimivost: Bure je predlagal, da on plača za Barco naslednje leto prijavo, da sploh ne rabijo priti. Med potjo do igrišča je zbral 4x toliko donatorskih sredstev. Ampak to je hec, so ok fantje, seveda vedno radi igramo z njimi.

slika7

Deli na: