Včerajšnja tekma je ponudila vse kar lahko ponudi nogomet. Gole, (obranjeno) enajstmetrovko, nekaj kontroverznih odločitev, gol za zmago v zadnji minuti, proslavljanje gola igralcev z navijači in še bi lahko našteval. Potovanje do finala pa je bilo vse prej kot lahko.

Ne da se opisati občutka, ko se je pred 30.000 navijači Uniteda za golom Evertona v zadnji minuti tekme zatresla mreža. Bil sem točno 13 vrst, no ob proslavljanju pa morda 10-11 vrst nad mestom, kamor so pritekli igralci proslavljati gol popularnega “Tonyja”. Nepopisna norija. Podobno kot ob zadetku Fellainija ali obranjeni enajstmetrovki (zopet) fenomenalnega De Gee, a za odtenek drugače. Noro! V zraku se je občutilo koliko ta gol pomeni igralcem in navijačem po (še eni) ne najbolj uspešni sezoni za Rdeče vrage. Pot domov je bila ob vseh zastojih dolga, 6 urna, vendar verjamem da je bila za navijače modrih še daljša, tako kot njihovi nosovi po tekmi. Res si ne bi želel biti v njihovi koži. Pot so krajšala tudi občasna prehitevanja drugih vozil in proslavljanje zmage z Unitedovimi navijači ali pa izkazovanje razno raznih gest med rdečimi in modrimi skozi okna avtobusov. Skupaj 11 urno potovanje na Wembley se je končalo ob 2. uri zjutraj na avtobusni postaji v Manchestru. Kljub temu, da sem bil zelo utrujen nisem mogel takoj zaspati.

Lahko bi rekel, da so bila vsaj moja potovanja na away tekme FA pokala v tej sezoni nekaj posebnega. Na primer na tekmo z Derbyjem sem se peljal z avtom in ker je bila tekma v petek sem se v službi zmenil, da končam z delom uro prej. Sledila je 2 in pol urna vožnja do Derbyja brez težav. Po tekmi pa mi je zmanjkalo baterije tako da nisem moral uporabiti Google Maps za pot domov. Po ovinkih in dolgi vožnji sem nekako le pripeljal do Manchestra. Podobno naporna pot je bila na tekmo na Upton park. Ob organiziranem prevozu s strani Uniteda smo se navijači iz Manchestra odpravili ob 12. uri. Nazaj smo prispeli ob 3:00 zjutraj. Naslednji dan nas je večina odšla v službe.

Mi je žal? Nikakor! Samo upam, da bom lahko odšel tudi na finalno tekmo. United je za to finale dobil le 28.000 kart, kar je za stadion, ki sprejeme 90.000 navijačev škandalozno malo. Verjetno bo angleška FA namenila več kot 1/3 kart sponzorjem in “nevtralnim” navijačem, tistim, ki bodo na tekmo šli zaradi prestiža in ker je to finalna tekma najstarejšega nogometnega pokalnega tekmovanja na svetu. Tistim, ki niso zapravili niti ure na cesti, tribunah in pubih, da bi sledili svoji ekipi na poti do finala. Finale je 21.5 na moj rojstni dan in kar je še pomembnejše, na dan, ko smo že osvojili eno največjih lovorik – Ligo pravkov. Naj se zgodovina ponovi!

 Rok

Deli na: