“Veš, da ne boš več smel priti na tekmo v kolikor zmagamo?” mi je dejal direktor ob 1:30 zjutraj na božični zabavi. “Ni problema, vendar mislim da bo ravno obratno,” sem mu odvrnil medtem ko sem klical taksi. Pa ne da verjamem, da Unitedu prinašam srečo ampak na vseh tekmah v tej sezoni, doma in away, še nisem videl poraza z izjemo izleta v Wales (Swansea:United 2:1). Čeprav bi 0:0 proti PSV-ju sam opredelil kot velik poraz.

Za United bi naredil vse. Popolnoma vse! Če bi moja odstonost iz tekem pomenila, da bomo pričeli zmagovati in osvojili prvenstvo me do konca sezone ne vidite 10 km v radiju stadiona, ko tam igra United. No-brainer! Sam sem imel za tekmo proti Norwichu slab občutek že cel teden. Atmosfera okoli kluba je vse prej kot dobra. Nisem pričakoval poraza sem pa slutil, da rezultat ne bo najboljši. V mislih sem imel 0:0 ali 1:1. Ker je bila sobota edini dan, ko sem imel možnost, da v miru spakiram stvari (selim se v novo stanovanje) sem se odločil, da tokrat ne bom šel na tekmo. Sem pa si tekmo pogledal v prenosu. 2:1 in nova katastrofalna igra Uniteda z veliko posesti in malo streli. Edino pozitivno stvar, ki sem jo videl oziroma bolje rečeno slišal, je bila atmosfera na Old Traffordu po tem, ko kanarčki povedli z 2:0. Pričelo se je navijati in celoten stadion je spodbujal ekipo. Po golu Martiala pa se je vse skupaj spet spremenilo v eno veliko frustracijo in vzdušje je bilo podobno tistemu pri 1:0. United si ni mogel pripraviti resne priložnosti, da bi zadel vsaj še enkrat in se izognil porazu.

Po tekmi naj bi navijači skandirali ime Joseja Mourinha. Patetično! Če bi bil na tekmi in bi to storil nekdo poleg mene bi ga na gobec. Seveda če ta oseba ne bi bila direktor podjeta, kjer delam. Je Jose res pravi za United? Ne vem, vem pa da bom sam stal za ekipo in managerjem do konca. Nekaj je jasno, trenerja kot smo imeli v Siru Alex Fergusonu ne bo več! In še nekaj je jasno – v ekipi nekaj ne štima. Vendar lahko to popravi le nov trener? Dan po “you cant beat the canaries in December” je Liverpool izgubil proti Watfordu. 3:0. Domača ekipa je bila daleč boljši nasprotnik in tega ni moral spremeniti niti nemški messiah Klopp. Trener, ki bi ga nekateri raje videli na klopi Uniteda (zaenkrat) ni prinesel zmag v mesto Beatlov. Kdo lahko potem trdi, da bo obratno storil Jose?

Deli na: