Potovanje v Manchester se je začelo s tuhtanjem, kaj bi lahko kupili očetu za njegov 50. rojstni dan. Po dolgem iskanju po internetu sem naletel na Klub navijačev Manchester United Slovenija, ki so mi pomagali na vsakem koraku planiranja tega izleta. Član SloRedsev Rok mi je navkljub težkim okoliščinam in pozni prijavi na izlet z veseljem pomagal. Izlet v organizaciji fan kluba bi priporočil vsakemu navijaču Manchester Uniteda, ki si želi ogledati tekmo Rdečih Vragov na Old Traffordu.

Izlet je trajal 4 dni, z začetkom v petek ponoči, ko sva z očetom pristala v Manchestru ob 23h, ter s koncem v torek ko je bil povratni let v Benetke organiziran ob 14h. V soboto, dan pred tekmo, sva imela voden ogled stadiona, ki sva ga zaključila z obilnim in okusnim kosilom v Red Cafeju. Ogled je bil izjemen, še posebej občutek, ko sediš v garderobi in na klopi za rezervne igralce tvojega najljubšega moštva. Naslednji dan je sledila tekma proti Leicestru in z njo povezano izjemno vzdušje pred in na stadionu. Začetek tekme proti, kasneje bodočim angleškim prvakom, je bil zelo obetaven. Atraktivno in napadalno igro z začetka tekme je z golom v 8. minuti lepo zaokrožil Martial. Po golu Martiala in nešteto chantih na njegov račun je sledilo obdobje igre, ki bi ji lahko rekli tradicionalno mučenje žoge naših igralcev. To so kmalu izkoristile “Lisice” z golom Wesa Morgana, ki je s svojim golom tudi na žalost postavil končni izid srečanja. Navijači smo kljub povprečni igri našega moštva celo tekmo peli in spodbujali moštvo ter s tem ustvarili res izjemno vzdušje, zaradi katerega sva ne malokrat z očetom dobila kurjo polt. Po končani tekmi smo pred Old Traffordom pojedli tradicionalno Irsko klobaso in se odpravili v Bishopa Blaize, ki je bar rezerviran samo za navijače Uniteda. Navijanje se je nadaljevalo v pubu, ki je bil poln, na roko nam je šla tudi odlična igra Southamptona proti Cityju. Vsak gol, ki ga je Man City prejel smo tudi glasno proslavili. Zadnji dan potovanja sva izkoristila za ogled mesta ter avtošova, ki je potekal v mestu. Ogledala sva si tudi t.i. Football museum, ki je vsekakor “must see” atrakcija Manchestra. Po ogledu muzeja sva popila še pijačo in se odpravila proti hotelu, ki je bil lociran v predmestju Manchestra. Zvečer je potekala tudi tekma med Chelsejem in Tottenhamom, ki sva si jo ogledala v pubu v bližini hotela, ter na koncu nazdravila z lokalnimi prebivalci na Leicestrov naslov prvaka.

Izlet je bil izjemna izkušnja in vsekakor nepozabno darilo za 50. rojstni dan mojega očeta. Še enkrat bi se rad zahvalil fan klub, še posebej pa Roku za njegovo pomoč pri organizaciji izleta.

Aleksander

Deli na: