Čeprav smo dejali, da se na tovrstno temo ne bomo več oglašali v zadnjih tednih zopet dobivamo veliko vprašanj kar se tako imenovanih zlatih članstev tiče. Pri tem nas je eden od obiskovalcev spletne strani tudi opozoril, da pri neuradni skupini uporabljajo podatke našega fan kluba. Tej osebi so namreč posredovali TRR našega fan kluba kot dokaz o obstoju, pri tem pa zahtevali, da članarino poravna preko “paysafe” kartice. Zakaj že?

Kot prvo moramo opozoriti, da obsojamo kakršno koli (zlo)rabo podatkov Kluba navijačev Manchester United FC Slovenija za namen pridobivanja zaupanja ljudi. Ker gre za zlorabo osebnih podatkov razmišljamo, da bi podali uradno ovadbo na policijo. Če je kdor koli dobil v vaš nabiralnik (facebook, email…) sporočilo, kjer neznana oseba ali spletna stran navaja naš TRR kot dokazilo o obstoju, nas prosim o tem obvestite na [email protected]. Poskusili bom zbrati čim več dokazov, pri tem pa že imamo indice, kdo je oseba, ki stoji za vsem skupaj.

Ko je ta tako imenovana neuradna skupina prvič objavila možnost članstva se je vse skupaj zdelo kot ponesrečena šala. Reklama se brala kot skripta top shop reklame za kosmodisk.. “Da prav ste prebrali…” “…in to še ni vse!” “Noro ugodno,” “Ne zamudite…” vendar se je zadeva po objavah in opozorilih na naši spletni strani malce umirila. Vendar ne za dolgo, saj je oseba, ki stoji za tem, ubrala drugo pot. Sedaj članstva ne objavlja več javno vendar za pridobivanje novih članov uporablja elektronsko komunikacijo na Facebooku in drugih omrežjih, kjer prepričuje ljudi naj se včlanijo v fan klub in pridobijo zlato članstvo. Zlato članstvo? Da prav ste prebrali… lol

Ker nam je uspelo pridobiti del “pogodbe” Zlatega članstva smo želeli stopiti v stik s predsednikom društva Aljažem Mehom vendar nam le tega ni uspelo najti. Še več “Fan klub ManUtdSlovenia” nismo uspeli najti v registru Ajpesa. Kot lahko vidite na spodnji sliki si pri tem predsednik “društva” Aljaž Meh preko Fan klub ManUtdSlovenia po zakoniku pridružuje pravico do pridobivanja novih članov po uradnem postopku.

Predsednika društva Fan Klub ManUtdSlovenia Aljaža Meha tako pozivamo naj stopi z nami v stik in odgovori na naslednja vprašanja:

– Po katerem zakoniku in po katerem uradnem postopku si pridružuje pravico do pridobivanja novih članov?

– Ali je Fan Klub ManUtdSlovenia pravna oseba? Kdaj je bilo društvo uradno ustanovljeno? Zakaj ga ni mogoče najti v registru Ajpesa?

– Ima Fan Klub ManUtdSlovenia odprt bančni račun? V kolikor je odgovor pritrdilen zakaj zahteva plačilo članarine preko paysafe kartic?

– “Z podpisom predsednika…” Resno?! “Aljaž” tukaj ti bomo prepustili, da sam ugotoviš kaj je narobe “z” tem stavkom.

Verjetnost, da dobimo kakršni koli odgovor je zelo majhna. Vas pa naprošamo, da v kolikor imate kakršne koli dokaze, kjer so vas želeli prepričati o včlanitvi v kakršno koli organizacijo in pri tem navijali podatke našega fan kluba kot je TRR, matična ali davčna številka, da nam to napišite na [email protected]. In ne nasedajte prevarantom!

Deli na: